• 06 3851 2062

  • info@si-you.nl

  • Heythuysen en Veldhoven

Tijdens onze Si onderzoeken gaan we uit van 8 verschillende zintuigen. Dit is een stuk meer als dat de meeste mensen geleerd hebben. Vaak worden alleen de zintuigen benoemd die informatie geven over de situatie buiten het lichaam. Maar we krijgen ook veel informatie over hoe het met ons lichaam gesteld is.  Zo kunnen we op de juiste manier handelen; voldoende kracht zetten om een krat op te tillen, gaan we eten als we honger hebben, kunnen we wandelend een gesprek met iemand voeren en zelfs blind een tekst typen. Onder het kopje zintuigen hebben we beschreven welke zintuigen dit zijn en welke informatie we precies bedoelen.

Alertheid is ook belangrijk als je over sensorische informatie spreekt. Alertheid bepaald hoe je zintuigelijke prikkels ervaart, maar prikkels bepalen op hun beurt ook voor een groot deel hoe hoog je alertheid is. Meer uitleg vind je onder het kopje alertheid

Als je op zoek bent naar nog meer informatie kun je kijken op de websites die we onder het kopje handige links hebben gezet. Hier staan ook een aantal links bij naar sites met hulpmiddelen.