• 06 3851 2062

  • info@si-you.nl

  • Heythuysen en Veldhoven

Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen ook last hebben van prikkelverwerkingsproblemen. Ze hebben een lange tijd een gewoon leven gehad. Een ongeluk of ziekte heeft ervoor gezorgd dat iemand niet meer op het niveau kan functioneren die hij of zij gewend was.  De lichamelijke gevolgen zijn vaak al snel duidelijk, zoals een gedeeltelijke verlamming, verlies in spierkracht, minder goed kunnen praten en/of epilepsie.  

Maar er zijn ook vaak mentale gevolgen bij mensen met niet aangeboren hersenletsel die pas na een tijdje gaan opvallen. Mensen zijn sneller ge├»rriteerd of hebben minder plezier in het leven, zijn angstig. Ze hebben moeite met het verwerken van de prikkels die op een dag binnen komen. Waardoor ze snel vermoeid raken en veel dingen van het leven zullen missen.  

Het is belangrijk dat er weer balans in het leven komt tussen spanning en ontspanning en dat er niet uit voorzorg meer prikkels weggehaald worden dan noodzakelijk. Want prikkels zijn niet alleen lastig, ze zorgen juist ook voor het plezier in je leven!

na hersenletsel kunnen mensen veel last hebben van prikkels