• 06 3851 2062

  • info@si-you.nl

  • Heythuysen en Veldhoven

Slapen is heel belangrijk. Tijdens je slaap onthoud je de informatie die je overdag geleerd hebt en vergeet je dingen die niet belangrijk genoeg zijn. Ook leggen je hersenen tijdens de slaap verbanden tussen nieuwe en oude informatie. Het is dus een nuttige activiteit.

er zijn verschillende fases tijdens de slaap. In een normaal slaappatroon word je ongeveer 4 keer per nacht wakker en slaap je kort daarna weer vanzelf in. Meestal kun je je dit niet herinneren.

Kinderen en volwassenen met een hersenbeschadiging slapen over het algemeen slecht, wat veel symptomen van de hersenbeschadiging alleen maar kan versterken Voor andere leden uit het gezin kan het heel vermoeiend zijn als iemand veel wakker is in de nacht. Of pas laat gaat slapen. Je kunt niemand dwingen om te gaan slapen maar we kunnen de omstandigheden overdag en vlak voor het slapengaan vaak wel aanpassen zodat iemand beter kan slapen. Want over het algemeen wil iedereen uiteindelijk wel gaan slapen. We kunnen de slaap behoeften bepalen en bekijken wat de ideale bedtijden zijn voor onze cliënt. Ook kunnen we het dag programma aanpassen zodat iemand niet overprikkeld is op het moment dat ze moeten gaan slapen en de slaapdruk hoog genoeg is. We stellen graag een programma samen dat past bij de dagelijkse gang van zaken in een gezin of woonvorm, zodat de gegeven adviezen niet veel moeite kosten en we kunnen zorgen voor een betere borging van de adviezen voor betere slaap.

Overprikkeling overdag wordt ‘s nachts weerspiegeld in de slaap.