• 06 3851 2062

  • info@si-you.nl

  • Heythuysen en Veldhoven

Een verstandelijke beperking is een symptoom van veel verschillende syndromen. Het brengt vaak bijzonderheden mee in de prikkelverwerking, waar je rekening mee moet houden. Je kan bijvoorbeeld vaak aan de manier van lopen zien dat iemand een beperking heeft, dit heeft te maken met de prikkelverwerking. In dit geval zijn het de prikkels die hij of zij terugkrijgt uit zijn/ haar lichaam, waardoor iemand anders beweegt. 

Mensen met een verstandelijke beperking verwerken hun prikkels vaak op de manier die passend is bij de ontwikkelingsleeftijd. Zo kan een baby prikkels nog niet goed zelf reguleren, hij heeft iemand nodig als hij verdrietig is, als hij boos is of als er plots een hard geluid was. Dit zie je ook terug bij iemand met een verstandelijke beperking op dit niveau. Een verstandelijke beperking gaat vaak ook samen met een lichamelijke beperking. We houden ook rekening met deze beperkingen tijdens ons onderzoek en de adviezen die we geven. 

Er zijn heel veel verschillende syndromen die kunnen zorgen voor een verstandelijke beperking. De informatie die bekend is van een syndroom nemen we graag mee in ons onderzoek. We zijn er voor mensen met een lichte beperking tot mensen met een zeer ernstig meervoudige beperking

Een verstandelijke beperking brengt vaak bijzonderheden in de prikkelverwerking met zich mee